Motherwear


Waarom een sluitlaken? Afdrukken E-mail
sluitlaken2_smallAls gevolg van de uiteenzetting van uw buik tijdens uw zwangerschap zijn de rechte buikspieren gaan wijken (diastase). Het woord 'sluit' in sluitlaken geeft het al aan: door het speciale ontwerp in combinatie met de plaatsing van de banden en de bandknoping worden de rechte buikspieren weer naar elkaar toe geduwd oftewel gesloten. Dit bevordert het herstelproces van de buikspieren.

Door de simpel uit te voeren bandknoping kan het sluitlaken aangenaam strak om uw buik worden gebonden.

De gehele buikwand, die na de zwangerschap behoorlijk is uitgerekt, wordt door het sluitlaken heerlijk ondersteund, wat als fijn wordt ervaren.

Het sluitlaken is bovendien geschikt om te dragen bij lichte tot zware klachten van bekkeninstabiliteit.


De baarmoeder krimpt snel, maar de eerste dagen voelt u haar als een grote grapefruit in uw buik rollen. Het sluitlaken houdt de baarmoeder op haar plaats, zodat u op uw zij kan gaan liggen zonder last te hebben van die 'rollende grapefruit'.

Een gunstig neveneffect is dat tijdens het dragen van het sluitlaken u voortdurend bewust bent van uw buikspieren, waardoor u automatisch uw spieren wat strakker aantrekt. Het gevolg is uiteraard dat uw buik weer sneller in vorm komt. Het sluitlaken bevordert dus het aannemen van een correcte lichaamshouding wanneer U gaat staan en lopen, waardoor u minder last heeft van lichamelijke vermoeidheid. U zult het dragen van het sluitlaken als een verlichting ervaren.

Met het sluitlaken om kunnen lichte buikoefeningen, zoals het intrekken en weer loslaten van de buikspieren in de eerste week, worden uitgevoerd.  In de tweede week wanneer u weer iets bent hersteld en u zich fit genoeg voelt, kunnen wat zwaardere buikoefeningen worden uitgevoerd waarbij u het sluitlaken tijdelijk afdoet.

Dat het dragen van een sluitlaken luie buikspieren zou veroorzaken zoals weleens wordt beweerd, is naar de professionele mening van physiotherapeuten volkomen onterecht, omdat het sluitlaken gemiddeld gedurende de eerste tien dagen na de bevalling wordt gedragen. Tijdens 10 dagen kunnen buikspieren nooit dermate ernstig verslappen. Bovendien mag u in de eerste week nog geen zware oefeningen doen.

Bestel nu...

 





VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.