Motherwear


Waarom een sluitband? Afdrukken E-mail

sluitband1_smallNa de introductie van het sluitlaken ben ik in 2002 op verzoek van een aantal klanten op zoek gegaan naar een elastische versie van het sluitlaken. Motherwear verkoopt de sluitband sinds begin 2003, ongeveer een jaar na de introductie van het sluitlaken.

Ik vind dat ook een sluitband een stevige steun moet geven aan de buikwand, het bekken en de rug van de net bevallen moeder. De meeste banden die momenteel te koop zijn, zijn wat slap van materiaal en zijn niet te vergelijken met het gevoel dat je krijgt van het dragen van een sluitlaken.

Daarom is het uitgangspunt altijd geweest te zoeken naar stevige materialen voor de sluitband, zodat de band qua steun en stevigheid niet onderdoet voor een sluitlaken.

De Motherwear sluitband heeft de volgende materialen:

40% katoen, 25% polyester, 30% rubber en 5% nylon, waardoor de sluitband goed ademt en zacht aanvoelt en een goede, stugge rek heeft, vergelijkbaar met dat van het sluitlaken.

De katoen zit aan de binnenzijde van de band, de huidzijde, waardoor de band heerlijk zacht aanvoelt op uw huid. Door de speciaal in de stof geweven luchtkanaaltjes kan de band nog goed 'ademen'. Door de stugge rek en een lang stuk klittenband kunt u de sluitband heerlijk strak om uw buik vastmaken.

De Motherwear sluitband kan ook goed gedragen worden bij klachten van bekkeninstabiliteit. Hij kan goed worden gecombineerd met een bekkenband en het doen van de door uw therapeut(e) geadviseerde oefeningen.  De band laat voldoende bewegingsvrijheid van het bekken toe en kan gemakkelijk over (of onder) uw kleding worden gedragen wanneer u bijvoorbeeld naar buiten gaat na de eerste weken.

De functies van de sluitband zijn dezelfde als die van het sluitlaken:

  • ondersteuning van de uitgerekte en verslapte buikwand;
  • ondersteuning van het verweekte bekken; heerlijk dragen bij klachten van bekkeninstabiliteit;
  • verbetering van de lichaamshouding;
  • afname van vermoeidheid;
  • vermindering van risico op blessures aan buikspieren/-pezen in de eerste herstelweken;
  • vermindering van risico op verzakking van baarmoeder;
  • vermindering van risico op een navelbreuk en een liesbreuk;
  • afname van het nare gevoel een lege zwabberbuik te hebben;
  • de baarmoeder wordt op haar plaats gehouden, waardoor u haar niet meer voelt 'rollen' wanneer u op uw zij gaat liggen.
Bestel nu...
 





VirtueMart
Uw mandje is momenteel leeg.